Unapređenje socijalne zaštite kroz finaniranje programa udruženja

Bez autora
Jul 15 2012

Grad Beograd će početkom nedelje objaviti rezultate tri konkursa za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja u 2012. godini. Radi se o finansiranju različitih programa i projekata iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i pomoći starijima, boračko-invalidske i socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način, grad Beograd podržava programe i projekte koje ponuđenim socijalnim uslugama i oblicima zaštite predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih usluga u sistemu socijalne zaštite. Grad Beograd će i nadalje nastaviti sa finansiranjem sličnih programa i projekata koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života korisnika u sistemu socijalne zaštite. U okviru programa oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i pomoći starijima, komisija je odobrila ukupno 15 programa u okviru delovanja različitih udruženja, među kojima su Gradska organizacija gluvih, Savez invalida rada Beograda, Udruženje distrofičara “Beograd”, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom...

Unapređenje socijalne zaštite kroz finaniranje programa udruženjaGrad Beograd će početkom nedelje objaviti rezultate tri konkursa za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja u 2012. godini.

Radi se o finansiranju različitih programa i projekata iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i pomoći starijima, boračko-invalidske i socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda.

Na ovaj način, grad Beograd podržava programe i projekte koje ponuđenim socijalnim uslugama i oblicima zaštite predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih usluga u sistemu socijalne zaštite. Grad Beograd će i nadalje nastaviti sa finansiranjem sličnih programa i projekata koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života korisnika u sistemu socijalne zaštite, rekao je Darko Božić, član Gradskog veća.

U okviru programa oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i pomoći starijima, komisija je odobrila ukupno 15 programa u okviru delovanja različitih udruženja, među kojima su Gradska organizacija gluvih, Savez invalida rada Beograda, Udruženje distrofičara “Beograd”, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Gradska organizacija slepih, Udruženje studenata sa hendikepom, Gradska organizacija penzionera Beograda i druga udruženja.

U oblasti boračko-invalidske zaštite prihvaćeni su programi sedam udruženja (Saveza udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida grada Beograda,  gradskog SUBNOR-a, Doma ratnih vojnih invalida Beograda, gradsko Udruženje ratnih vojnih invalida, Uduženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Beograda, Gradska organizacija civilnih invalida rata Beograda i Udruženje boraca rata od 1990. god. grada Beograda).

Komisija za izbor projekata udruženja u 2012. godini za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite donela je odluku o finansiranju projekata 30 organizacija, među kojima su Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, Udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici “Fice” Srbija, beogradski Centar za Hiporehabilitaciju, Forum mladih sa invaliditetom, Udruženje mladih Lazarevca, NVO “Srećni put”, Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Beograda i druge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik